
De Rembrandtcode
Heuvel & De Waal
Rembrandt-schilderij biedt sleutel tot oplossing van bizarre moord. Thriller.
Tijdens de research voor De Rembrandtcode ontdekten de auteurs Dick van den Heuvel en Simon de Waal dat de code écht bestaat. De verschillende symbolen op doeken van onze meesterschilder uit de Gouden Eeuw vormen de spil van deze thriller met C.J. van Ledden Hulsebosch in de hoofdrol.
In een huis aan de Kloveniersburgwal treft de politie een macaber moordtafereel aan. In een rijk gedecoreerde kamer met een feestelijk gedekte tafel ligt het levenloze lichaam van een grijze man met een tulband en daar bovenop een diamanten kroontje. Hij draagt een mantel van goudbrokaat en prachtige zeventiende-eeuwse juwelen.
Het tableau vivant is een exacte kopie van ‘Het feest van Belsassar’ van Rembrandt van Rijn. Apotheker en kriminalist C.J. van Ledden Hulsebosch vindt het originele schilderij terug in het Rijksmuseum en ontdekt dat Rembrandt een aantal Hebreeuwse tekens heeft aangebracht, die - na enig onderzoek - een vingerwijzing lijken te zijn in de moordzaak. Ook andere schilderijen blijken bij nadere bestudering aanwijzingen te bevatten. Wilde de moordenaar iets duidelijk maken? Het moordonderzoek leidt C.J. van Ledden Hulsebosch en de jonge inspecteur Jonathan Saltet door Amsterdam en naar Leiden, alwaar ze verzeild raken in de wereld van kunst en wetenschap. Om de moord op te lossen, zullen ze de Rembrandtcode moeten kraken, maar wat is precies die code?
Een extra dimensie aan het boek is de door Van den Heuvel uitgestippelde wandeling De Rembrandtcode-route die voert langs bekende en onbekende plekken uit de thriller.
Bron: De Fontein
www.vanleddenhulsebosch.nl